Obvestilo!

1. 12. 2021 smo objavili novo spletno mesto
www.detektorsistemi.si

Vabljeni k ogledu :-)

 
 

Pametni sistemi za zgodnje javljanje požara

Sistem, ki zagotavlja dodatni požarnovarstveni preventivni ukrep kot obliko nadstandardnega požarnega varovanja, saj omogoča zgodnje obveščanje uporabnikov, dodatno preverjanje izrednega dogodka za omogočanje verifikacije dogodka s pomočjo video signala ali analitičnih podatkov iz pametnih naprav sistema ter posledično odpravljanje lažnih alarmov in omogočanje zgodnejšega obveščanja gasilcev in ostalih intervencijskih enot ter tako skrajševanje časa za prihod gasilcev na kraj izrednega dogodka.
>> Več informacij


Detektor sistemi - AJAX Systems


 

Dodatna oprema za javljalnike

Oprema za alarmiranje gluhih in naglušnih, slepih in slabovidnih, gluhoslepih ter gibalno oviranih oseb in AudioLINK (nadzor javljalnika CO z mobilnimi napravami).
  • Smo dobavitelji tehničnih pripomočkov za gluhe, naglušne in gluhoslepe

Z dnem 24.8.2018 so bili v Uradnem listu RS št. 57 objavljeni novi tehnični pripomočki za gluhe, naglušne in gluhoslepe osebe. Izdelki, ki so navedeni v nadaljevanju, so ustrezni za nakup s pomočjo vrednotnice. Za več informacij o izdelkih in naročilu nas prosim kontaktirajte na info@detektor-sistemi.si.

 Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve
- Zakon o izenačevanju možnosti invalidov (Uradni list RS, št. 94/10, 50/14 in 32/17)
- Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila (Uradni list RS, št. 71/14 in 37/17)

SEZNAM TEHNIČNIH PRIPOMOČKOV

TP-0031 "Detektor dima za osebe z okvaro sluha"

Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida

TP-0031 
Tehnični pripomoček je stroboskop z vibrajočo ploščo EiElectronics - RadioLINK (Ei170RF) "Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida". Pojasnilo ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti glede poimenovanja tehničnega pripomočka si lahko ogledate na tej povezavi.

Če želi uporabnik tudi javljalnik ogljikovega monoksida Ei208W ali Ei208DW, je potrebno dodati v vsak javljalnik ogljikovega monoksida tudi brezžični radijski modul Ei200MRF. Ta modul se lahko vstavi samo v serijo javljalnikov ogljikovega monoksida EiElectronics Ei208. Uporabnik mora zaenkrat sam kupiti javljalnik ogljikovega monoksida in radijski modul Ei200MRF, saj še nista subvencionirana s strani ministrstva.

V primeru, da že imate javljalnik ogljikovega monoksida kateregakoli drugega proizvajalca, vam je na voljo stroboskop z bliskavico in vibrajočo ploščo DEAFGUARD. Za dodatne informacije glede cene in možnosti nakupa z vrednotnico nas prosim kontaktirajte na info@detektor-sistemi.si. Več informacij o sistemu DEAFGUARD si lahko ogledate v spodnjem videu.

 TP-0031 Deafguard - Dodatna oprema za prenos signala alarma, ki opozori na prisotnost dima in ogljikovega monoksida


TP-0033 "Javljalnik za dim s prenosom signala alarma"

TP-0033 Ei605CRF (Javljalnik dima z vgrajenim brezžičnim modulom RadioLINK za prenos signala alarma)

TP-0033
Tehnični pripomoček je dimni optični javljalnik Ei605CRF, ki ima že vgrajen brezžični radijski modul RadioLINK, s katerim je omogočen prenos signala alarma na ostale naprave, ki tudi vsebujejo RadioLINK brezžični modul (Ei170RF, Ei200MRF, Ei413) .

TP-0034 "sistem za prenos alarma ogljikovega monoksida ali požara na mobilni telefon"

 TP-0034 - sistem za prenos alarma ogljikovega monoksida ali požara na mobilni telefon

TP-0034
Set vsebuje GSM/GPRS modul za požar in CO Zeus4VD in Brezžični radijski modul RadioLINK za povezavo med ostalimi napravami, napajalnik 230V z rezervnim baterijskim napajanjem, nosilcem nosilce za modul Ei413 ter plastično ohišje.

Gluhi in naglušni ne morejo slišati zvočnega alarma detektorja. Priporočeno je, da se namesti sistem, ki še vedno pravočasno opozori na prisotnost ogljikovega monoksida z dodatnimi opozorilnimi znaki. Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF vključuje močno stroboskobsko luč in ploščo, ki jo namestimo pod vzglavnik. V primeru sprožitve alarma prične stroboskobska luč intenzivno utripati, plošča pod vzglavnikom pa vibrirati. Sistem je enostaven za uporabo, saj se lahko priključi v električno omrežje.

dodatna oprema za zazanavanje ogljikovega monoksida za osebe s težavami sluha
Primer namestitve Ei170RF (stroboskopa in vibrajoče plošče).

Ei170RF
Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF

Dodatne BREZPLAČNE storitve, ki vam jih nudimo v našem podjetju ob nakupu opreme TP-0031, TP-0033 in TP-0034 so:

  1. BREZPLAČNO vam sistem brezžično povežemo med seboj (vse javljalnike in opremo, ki jih naročite, jih lahko povežemo s setom TP-0031, razen sistema DEAFGUARD);
  2. BREZPLAČNO vam svetujemo o ustreznem mestu namestitve javljalnikov v bivalnem prostoru;
  3. BREZPLAČNO vam svetujemo o ustreznem mestu namestitve stroboskopa z vibrirajočo ploščo;    
  4. BREZPLAČNO vam nudimo dostavo opreme po celi Sloveniji;
  • Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote s pomočjo javljalnikov in dodatne opreme

Z uporabo sodobnih tehnologij lahko te pripomočke uporabimo za hitrejše obveščanje ustreznih služb, kot so center za obveščanje, gasilci, nujna medicinska pomoč in drugi. S pravočasnim ukrepanjem lahko intervencijske službe zagotovijo in poskrbijo tudi za osebe s posebnimi potrebami, ki so poleg otrok in starostnikov med najbolj ranljivimi v tovrstnih primerih. Poleg reševanja oseb je pomembno tudi to, da se s pravočasnim ukrepanjem v primeru požara zmanjšuje premoženjsko škodo in škodo v podjetjih, ki nastane v primeru izpada poslovanja zaradi uničenja poslovnih prostorov.

Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote

  • AudioLINK - Možnost komunikacije med javljalniki in mobilnimi napravami ter tablicami.

.AudioLINK for iOS, Android in Windows phones

Najnovejši sistem AudioLINK je inovativen način pridobivanja podatkov o aktivnostih, ki se izvajajo na vašem javljalniku serije Ei208. Aplikacija je izdelana za pametne mobilne naprave in tablice z operacijskimi sistemi Android, iOS ali Windows Phone, s katerimi komunicira preko zvočne povezave in omogoča prenos zgodovine dogodkov in statusa baterij na vašo mobilno napravo.

Ko odprete aplikacijo imate na začetku tri možnosti izbire:
1. Prenos podatkov o aktivnostih
2. Navodila za uporabo
3. Pogosto zastavljena vprašanja

Ko boste prenesli podatke o aktivnostih boste imeli možnost še četrte izbire:
4.Naloži zgodovino podatkov
To vam omogoča, da si lahko ogledate zadnje prenesene podatke ter si jih pošljete na katerikoli elektronski naslov.

Navodila za uporabo
Prosimo uporabite navodila v aplikaciji, kako prenesti podatke o aktivnostih na javljalniku. Ob prenosu podatkov morate mobilni telefon namestiti najmanj 50cm od javljalnika.

Delovanje aplikacije
AudioLINK aplikacija deluje z večino pametnih mobilnih telefonov in tablic z nameščenimi operacijskimi sistemi iOS 8.0 ali novejše različice, Android 2.3 ali novejše različice in Windows Phone 7, 8, 8.1 in 10.

Zgodovina aktivnosti v javljalniku
Ko se podatki prenesejo preko aplikacije na mobilno napravo, se bo prikazal trenutni status dogodkov. Informacije, ki so na voljo:
- najvišja zaznana koncentracija CO
- čas aktiviranja javljalnika (koliko časa je že v uporabi)
-
stanje baterije
- status delovanja senzorja CO
- alarmni dogodki različnih stopenj koncentracije CO
- kolikokrat ste pritisnili tesno tipko na javljalniku

- čas od zadnje zaznane aktivnosti javljalnika.

Ko tapnete na posamezno rubriko v Alarm Status Reportu se bodo prikazale dodatne informacije o posameznem poročilu aktivnosti javljalnika.

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

  • RadioLINK

RadioLINK je sistem brezžičnega povezovanja alarmnih naprav za zaznavanje dima in toplote (t.i. požarni detektorji ali požarni javljalniki) in naprav za zaznavanje ogljikovega monoksida (detektorji oz. javljalniki ogljikovega monoksida) z ostalimi napravami, ki uporabljajo enak signal prenosa alarma. Signal alarma lahko naprave prenašajo med seboj, z uporabo ustrezne opreme pa prenašajo tudi na protivlomne, požarne in ostale telekomunikacijske naprave. Povezovanje alarmnih naprav med seboj je ključnega pomena v objektih, v katerih se nahajajo ljudje. Zaradi medsebojne povezljivosti so lahko stanovalci v primeru sprožitve alarma izjemno hitro obveščeni. Sistem proženja alarmnega signala med vsemi medsebojno povezanimi alarmnimi napravami deluje tako, da vsaka naprava sproži alarm tudi v vseh ostalih napravah.
RadioLINK

Več o delovanju tehnologije RadioLINK si oglejte v spodnjem videu. Aico ltd. je podjetje v lasti EiElectronics, ki na trgu Združenega kraljestva nudi prodajo, trženje in tehnično podporo.

Naroči detektor še danes

Ogljikov monoksid je
NEVIDEN, BREZ VONJA
in BREZ OKUSA.
Zaznate ga lahko le z detektorjem!

CERTIFIKATI

DOKAZILA O SKLADNOSTI S STANDARDI
Detektorji ogljikovega monoksida morajo biti skladni z EU standardom EN 50291-1!
BS EN 50291-1:2010 Detektorji proizvajalca EiELECTRONICS so testirani po BSI (British Standard Institute) standardih.
BS EN 50291-2:2010 Detektorje proizvajalca EiELECTRONICS lahko uporabljamo tudi v rekreativne namene v plovilih, kamp prikolicah in avtodomih.
BS OHSAS 18001:2007 Izdelki proizvajalca EiELECTRONICS imajo certifikat za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.
 

PRIPOROČILA & REFERENCE

Gasilsko reševalna služba Kranj
Gasilsko reševalna služba Kranj priporoča
uporabo detektorjev ogljikovega monoksida EiElectronics!
Intervencije.net
Spletni portal za spremljanje intervencij v sodelovanju z detektorji ogljikovega monoksida in požara EiElectronics omogoča zaščito in hitrejšo odzivnost intervencijskih enot gasilcev, nujne medicinske pomoči ter drugih.
Občina Izola
V občinskih stanovanjih občine Izola v naselju LIVADE smo namestili detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics serije Ei208!
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani uporabljajo detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics in SENSORCON INSPECTOR CO v raziskovalne namene kot vzporeden način za odkrivanje ogljikovega monoksida v testni komori.
Slovensko združenje za požarno varstvo
Smo člani Slovenskega združenja za požarno varstvo.
 

Prijava na obveščanje