Obvestilo!

1. 12. 2021 smo objavili novo spletno mesto
www.detektorsistemi.si

Vabljeni k ogledu :-)

 
 

ZAKAJ IZBRATI KAKOVOSTNE DETEKTORJE?

Ko je življenje ogroženo, vas lahko reši le zanesljiva tehnologija!
  • Kakšno je stanje na trgu?

Na podlagi analize stanja trga, ki smo jo izvedli v našem podjetju pred leti in ki je zajemalo najaktualnejšo ponudbo detektorjev ogljikovega monoksida večjih svetovnih proizvajalcev, smo ugotovili, da so detektorji ogljikovega monoksida EiElectronics iz Irske najustreznejši javljalniki ogljikovega monoksida, ki jih lahko ponudimo kupcem na Slovenskem trgu in v širši regiji.

  • Skladnost z zahtevanimi standardi EN 50291-1, EN 50291-2 in ostalimi ter poreklo blaga

Osebno smo se o kvaliteti proizvajalca EiElectronics tudi sami prepričali z obiskom proizvodnjih obratov v Shannonu na Irskem. Obisk proizvodnjih obratov EiElectronicsOpravili smo usposabljanje  za nameščanje detektorjev ogljikovega monoksida po standardu EN 50292 ter požarnih detektorjev po standardu BS EN 5839-6. Za nas je bilo namreč najpomembnejše to, da je celotni proizvodni proces izveden v Evropi ter hkrati tudi kontroliran s strani akreditiranega certifikacijskega organa BSI Kitemark, ki 2x  letno pregleda proizvodnjo in izvaja preverjanje skladnosti z zahtevami standardov EN 50291-1 in EN 50291-2.
BSI

  • Možnost nadgrajevanja požarne zaščite in prenos signala alarma

Na podlagi do sedaj prejetih informacij nismo zasledili, da bi kdorkoli od ostalih proizvajalcev javljalnikov CO za gospodinjstva nudil celovit sistem zaznavanja ogljikovega monoksida in zaščite pred požarom, ki vključuje ne samo en javljalnik, ki lokalno javlja alarm, ampak sistem več medsebojno brezžično povezanih javljalnikov CO, ki jih lahko namestimo po objektu, kjer imamo več kurilnih naprav in ostalih možnih izvorov uhajanja CO v prostor (na primer dimniška vratca, sistem vpihovanja toplega zraka pri kaminih po celem objektu itd) ter prenos signala alarma na intervencijske enote.

Gre za način prenosa signala alarma preko EiElectronics patentiranega radijskega sistema RadioLINK na vse ostale požarne ali CO javljalnike, ki vas lahko v trenutku zvočno obvestijo, da je v vašem objektu prisoten CO ali požar. Najkakovostnejši sistem zaznavanja CO razumem tako, da mi le ta omogoča popolno zaščito in opozorilo v vsakem primeru in kadarkoli, če pride do uhajanja CO v bivalnem prostoru. 
RadioLINK

EiElectronics ima v svoji ponudbi vključeno tudi tehnično opremo, ki v primeru signala alarma le tega posreduje tudi gluhim in naglušnim osebam oz. je sistem zaznavanja CO posebej prirejen tudi za to ranljivo skupino ljudi. Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije priporoča uporabo sistema EiElectronics
Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije

Sistem je torej možno povezati tudi s požarnimi javljalniki in pa dodatno tudi s sistemom požarnih central ali protivlomnimi napravami. Informacijo o aktivaciji signala alarma je možno posredovati preko GSM pozivnikov na uporabnikov mobilni telefon v primeru, ko lastnika ni doma, ima pa v bivalnem prostoru domače živali in prižgan kamin. Takrat vam lokalno javljanje CO ne bo koristilo, saj ni nikogar doma. Poleg tega lahko sistem uporabljamo tudi tako, da se ta signal alarma prenese tudi na intervencijske enote (gasilce).

Sistem zaznavanja CO EiElectronics je na podlagi nam znanih podatkih trenutno edini sistem za t.i. nadstandardno obliko požarnega varovanja na zahtevo naročnika, ki lahko uporablja tudi dimne javljalnike skladne s standardom EN 14604 in ki se lahko priključi na vse sisteme Intervencije.net (število prostovoljnih gasilskih enot, ki uporablja ta sistem), Florijan, IP Infranet od TELEKOM SLOVENIJA in SINTAL.
Intervencije.net
Telekom SlovenijeFlorjanSintal

  • Izobraževanje intervencijskih enot (gasilcev), distributerjev in ostalih uporabnikov

Tehnična ustreznost javljalnika po standardu EN 50291 brez ustreznega mesta namestitve ne zagotavlja zadostne zaščite. Vsi naši uporabniki javljalnikov EiElectronics so deležni strokovnega svetovanja o primernem mestu namestitve javljalnikov CO v skladu s standardom EN 50292. V ta namen na povabilo ali v lastni organizaciji organiziramo strokovne posvete, izobraževanja in konference na temo požarne varnosti (ogljikovega monoksida).
Predavanje na posvetu URSZR
Predavanje na treh strokovnih posvetih na temo meseca požarne varnosti: KO ZAGORI, POMOČ POTREBUJEMO VSI. Strokovni posvet so potekali v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu v organizaciji URSZR. Predstavitev predavanja na temo "Tehnični pripomočki za obveščanje in izvajanje evakuacije gluhih in naglušnih, slepih in slabovidnih, gluhoslepih ter gibalno oviranih oseb" si lahko ogledate tukaj.
URSZR
 

Predavanje GRC Novo mesto
Več informacij o aktivnostih si lahko ogledate na našem Facebook profilu.

Naroči detektor še danes

Ogljikov monoksid je
NEVIDEN, BREZ VONJA
in BREZ OKUSA.
Zaznate ga lahko le z detektorjem!

CERTIFIKATI

DOKAZILA O SKLADNOSTI S STANDARDI
Detektorji ogljikovega monoksida morajo biti skladni z EU standardom EN 50291-1!
BS EN 50291-1:2010 Detektorji proizvajalca EiELECTRONICS so testirani po BSI (British Standard Institute) standardih.
BS EN 50291-2:2010 Detektorje proizvajalca EiELECTRONICS lahko uporabljamo tudi v rekreativne namene v plovilih, kamp prikolicah in avtodomih.
BS OHSAS 18001:2007 Izdelki proizvajalca EiELECTRONICS imajo certifikat za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.
 

PRIPOROČILA & REFERENCE

Gasilsko reševalna služba Kranj
Gasilsko reševalna služba Kranj priporoča
uporabo detektorjev ogljikovega monoksida EiElectronics!
Intervencije.net
Spletni portal za spremljanje intervencij v sodelovanju z detektorji ogljikovega monoksida in požara EiElectronics omogoča zaščito in hitrejšo odzivnost intervencijskih enot gasilcev, nujne medicinske pomoči ter drugih.
Občina Izola
V občinskih stanovanjih občine Izola v naselju LIVADE smo namestili detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics serije Ei208!
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani uporabljajo detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics in SENSORCON INSPECTOR CO v raziskovalne namene kot vzporeden način za odkrivanje ogljikovega monoksida v testni komori.
Slovensko združenje za požarno varstvo
Smo člani Slovenskega združenja za požarno varstvo.
 

Prijava na obveščanje